Even Voorstellen…

Nicolet

In 2006 ben ik deze praktijk gestart en inmiddels zijn we met drie verloskundigen. Het mooie van het vak verloskundige is het omgaan met mensen in een bijzondere tijd in hun leven. Dit geeft veel mooie momenten, maar soms ook pittige periodes. Mensen begeleiden en het vertrouwen geven in deze momenten zijn voor mij een uitdaging.

Janne Marie

Graag stel ik me aan jullie voor. Sinds 2007 ben ik met veel plezier werkzaam als verloskundige. De eerste 8 jaar bij een praktijk met in een andere regio. Een fijne praktijk waar ik veel geleerd heb en ook gestart ben met het maken van echo’s. Omdat de Alblasserwaard erg bleef trekken als regio om ons gezin te willen laten opgroeien hebben we in 2015 besloten om het Westland voor de Alblasserwaard in te ruilen. Ik ben heel blij dat ik in deze regio weer een prettige praktijk heb kunnen vinden om werkzaam in te zijn. Het is nog steeds genieten om in zo’n mooi werkgebied rond te rijden om zwangeren en kraamvrouwen te bezoeken. Dat ik de mogelijkheid heb gekregen om de 20-weken echo’s binnen de eigen praktijk te maken ervaar ik als een waardevolle aanvulling op het verloskundige vak. Echo’s zijn niet meer weg te denken uit de verloskundige praktijk. Mensen vinden het vaak erg leuk om een echo te krijgen. Dat zijn gezellige momenten. Maar zeker ook als het spannend is of als er bijzonderheden zijn is het goed om hierin een stukje begeleiding te kunnen bieden. Het begeleiden van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd blijft iets heel bijzonders. Er komt veel op mensen af tijdens deze periode van hun leven. Het is ontzettend mooi om daar iets van mee te mogen beleven.

Lianne

Ik ben Lianne van Oenen. Sinds 2011 ben ik werkzaam in deze praktijk. Het mooie aan het vak vind ik dat ik betrokken mag zijn bij een heel bijzondere periode. Want hoe bijzonder is het, om voor het eerst of opnieuw een kindje te krijgen! Maar ook als er tegenslagen zijn in die periode vind ik het mooi om begeleiding te geven en te ondersteunen. Sinds 2014 maken we zelf ook echo’s wat de begeleiding compleet maakt. Geboren en getogen in de Alblasserwaard maakt dat dit gebied bij mij past, wat is het heerlijk om door het poldergebied te rijden! Hopelijk tot binnenkort!

 

Echoscopie

Nicolet, Lianne en Janne Marie zijn alle drie gediplomeerd echoscopist. Janne Marie maakt naast de basisecho’s ook de dertien- en twintigweken echo en, indien nodig, groeiecho’s. We maken echo’s bij de eerste afspraken (7-8 weken en 10-12 weken) en een liggingsecho bij 35-36 weken. Wanneer er een indicatie voor is kan het zijn dat er in de loop van de zwangerschap een groeiecho gemaakt wordt.

 

Waarneming

Wanneer één van ons vakantie heeft, een vrije dag of een scholing, is het nodig om een waarnemend verloskundige in te zetten. Meestal is dit Marjolein van den Hoven. Marjolein is al enkele jaren werkzaam als verloskundige in regio Utrecht en sinds een jaar ook hier in de regio. Ze is ook echoscopist en kan vroege echo’s, termijnecho’s en liggingsecho’s maken.

 

Stagiaires

Om mee te werken aan het goed opleiden van aanstaande collega’s, begeleiden wij maximaal twee keer per jaar een stagiaire. In principe loopt een stagiaire mee bij alle onderdelen van de zorgverlening (controles tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamvisites). Mocht je hier bezwaar tegen hebben kun je dit altijd aangeven.