Update juli 2021

De mondkapjesplicht is landelijk opgeheven. Dit betekent dat je geen mondkapje hoeft te dragen wanneer je 1,5 meter afstand kunt houden. De overige basisregels blijven natuurlijlk ook van kracht. 

Tijdens een 20-weken echo zijn we bezig met een echo-onderzoek van ongeveer 45 minuten waarbij we dichtbij elkaar zijn. Tijdens dit onderzoek willen we je vragen wel een mondkapje te dragen. De echoscopist doet dit ook. 

In de wachtkamer gelden de regels van het betreffende gezondheidscentrum. Zorg dat je altijd een mondkapje bij je hebt voor als het niet mogelijk is om in de wachtkamer 1,5 meter afstand te houden. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update juni 2021

Het corona-virus verliest terrein in Nederland. Gelukkig maar! De nodige versoepelingen zijn inmiddels ingevoerd. Maar nu kom je als zwangere voor het dilemma van het vaccineren te staan. De meeste zwangeren hebben een oproep gehad hiervoor. Voor sommigen is het duidelijk: vaccineren, dat ga ik doen! Voor anderen overheerst de twijfel, kan het echt geen kwaad? Wat zijn de effecten op lange termijn voor mijn kindje? En weer anderen zijn er van overtuigd dat vaccineren niet verstandig is. Dit mag allemaal. Niemand is verplicht te vaccineren en het is begrijpelijk wanneer je hier vragen of twijfels over hebt. Voor onze zorgverlening maakt het niet uit, een vaccinatie is geen toegang tot volledigere zorg en wanneer je niet vaccineert krijg je gewoon de zorg zoals iedereen. Wellicht kunnen de volgende websites behulpzaam zijn in het maken van een keuze:

www.deverloskundige.nl

Ik ben zwanger, mag ik een prik tegen corona? | Thuisarts.nl

Voel je vrij om vragen en twijfels met ons te bespreken tijdens het spreekuur of telefonisch. We hebben geen advies hierin, maar willen je wel handvatten meegeven om je eigen keuze te maken. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sinds eind februari 2020 verspreidt het Corona-virus zich in Nederland. In maart 2020 ging Nederland voor het eerst in lock-down. Dit heeft, samen met daarna volgende maatregelen, veel invloed op onze zorgverlening. Basisregels waar iedereen zich aan moet houden en nog enkele maatregelen voor de zorg hebben we onder elkaar gezet, zodat je weet waar je aan toe bent als je bij ons naar het spreekuur komt.

1. Kom niet bij verkoudheidsklachten, keelpijn, hoesten, koorts. Neem dan wel telefonisch contact op (06-12652129)

2. Kom zoveel mogelijk alleen naar de controles

3. Hoest en nies in je elleboog

4. Was of desinfecteer je handen regelmatig

5. Bel ons wanneer je een huisgenoot hebt met corona of wanneer je benadert bent voor bron- en contactonderzoek van de GGD

 

Wat betreft onze zorgverlening zijn er een aantal aanpassingen.

1. Draag een mondkapje als je voor controle komt. Overleg met ons wanneer je last hebt van benauwdheid/hyperventileren of andere klachten. In de gezondheidscentra waar wij spreekuur houden geld een mondkapjesplicht

2. Wanneer we je bevalling begeleiden hoef je geen mondkapje op, wij zullen dit wel doen

3. In de kraamweek wisselen we bezoekjes aan huis af met telefonische contactmomenten. 

 

Voor meer informatie over Corona verwijzen we je naar onderstaande pagina's

Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Veel gestelde vragen van zwangere vrouwen over het coronavirus - de Verloskundige (KNOV)

 

Vanaf 3 maart 2021 is het weer mogelijk om een pretecho af te spreken. Verder is het ook weer mogelijk om samen met je partner naar alle controles te komen en eventuele andere kinderen mee te nemen. Blijf wel letten op de algemene adviezen mbt verkoudheidsklachten, handen wassen en quarrantaine regels